sidebanner

nyheter

Gummiformeldesign: grunnleggende formel, ytelsesformel og praktisk formel.

I henhold til hovedformålet med å designe gummiformler, kan formler deles inn i grunnleggende formler, ytelsesformler og praktiske formler.

1, Grunnformel

Grunnformelen, også kjent som standardformelen, er generelt utformet med det formål å identifisere rågummi og tilsetningsstoffer.Når en ny type gummi og blandingsmiddel dukker opp, testes dens grunnleggende prosessytelse og fysiske og mekaniske egenskaper.Prinsippet for designen er å bruke tradisjonelle og klassiske blandingsforhold for sammenligning;Formelen bør forenkles så mye som mulig med god reproduserbarhet.

Grunnformelen inkluderer bare de mest grunnleggende komponentene, og gummimaterialet som består av disse grunnleggende komponentene kan reflektere både den grunnleggende prosessytelsen til gummimaterialet og de grunnleggende fysiske og mekaniske egenskapene til den vulkaniserte gummien.Det kan sies at disse grunnleggende komponentene er uunnværlige.På grunnlag av den grunnleggende formelen, gradvis forbedre, optimalisere og justere for å oppnå en formel med visse ytelseskrav.Grunnformlene til forskjellige avdelinger er ofte forskjellige, men grunnformlene for samme lim er i utgangspunktet de samme.

Grunnformlene for selvforsterkende gummier som naturgummi (NR), isoprengummi (IR) og kloroprengummi (CR) kan formuleres med ren gummi uten forsterkende fyllstoffer (forsterkende midler), mens for ren gummi uten selvforsterkende syntetisk gummi (som butadien styren gummi, etylen propylen gummi, etc.), deres fysiske og mekaniske egenskaper er lave og upraktiske, så forsterkende fyllstoffer (forsterkende midler) må tilsettes.

Det mest representative eksempelet på den grunnleggende formelen for øyeblikket er den grunnleggende formelen for ulike gummityper som er foreslått ved bruk av ASTTM (American Society for Testing and Materials) som standard.

Standardformelen spesifisert av ASTM og grunnformelen foreslått av syntetisk gummifabrikker har stor referanseverdi.Det er best å utvikle en grunnleggende formel basert på den spesifikke situasjonen til enheten og de akkumulerte erfaringsdataene til enheten.Oppmerksomhet bør også rettes mot å analysere fordeler og ulemper ved formlene som brukes i den nåværende produksjonen av lignende produkter, samtidig som man vurderer bruken av nye teknologier i produksjonsprosessen av nye produkter og formelforbedring.

2、 Ytelsesformel

Ytelsesformel, også kjent som teknisk formel.En formel designet for å oppfylle visse ytelseskrav, med sikte på å møte produktytelse og prosesskrav, og forbedre visse egenskaper.

Ytelsesformelen kan utførlig vurdere kombinasjonen av ulike egenskaper på grunnlag av den grunnleggende formelen, for å oppfylle kravene til produktets bruksbetingelser.Den eksperimentelle formelen som vanligvis brukes i produktutvikling er ytelsesformelen, som er den mest brukte formelen av formeldesignere.

3, Praktisk formel

Praktisk formel, også kjent som produksjonsformel, er en formel designet for et spesifikt produkt.

Praktiske formler bør ta hensyn til faktorer som brukervennlighet, prosessytelse, kostnader og utstyrsforhold.Den valgte praktiske formelen skal være i stand til å møte industrielle produksjonsbetingelser, og oppnå den beste balansen mellom produktytelse, kostnad og produksjonsprosess.

De eksperimentelle resultatene av formler utviklet under laboratorieforhold er ikke nødvendigvis de endelige resultatene.Ofte kan det være noen tekniske vanskeligheter når de settes i produksjon, slik som kort forkoksingstid, dårlig ekstruderingsytelse, rullende limruller osv. Dette krever ytterligere justering av formelen uten å endre de grunnleggende ytelsesforholdene.

Noen ganger er det nødvendig å justere prosessytelsen ved å redusere den fysiske og mekaniske ytelsen og bruksytelsen noe, noe som betyr å inngå et kompromiss mellom fysisk og mekanisk ytelse, bruksytelse, prosessytelse og økonomi, men bunnlinjen er å oppfylle minimumskravet. krav.Prosessytelsen til gummimaterialer, selv om det er en viktig faktor, er ikke den absolutte eneste faktoren, ofte bestemt av teknologiske utviklingsforhold.

Den kontinuerlige forbedringen av produksjonsprosesser og utstyrsteknologi vil utvide tilpasningsevnen til gummimaterialer, som nøyaktig temperaturkontroll og etablering av automatiserte kontinuerlige produksjonsprosesser, noe som gjør det mulig for oss å behandle gummimaterialer som tidligere ble ansett for å ha dårlig prosessytelse.Ved forskning og anvendelse av en bestemt formel må imidlertid spesifikke produksjonsforhold og gjeldende prosesskrav vurderes.

Med andre ord bør formeldesigneren ikke bare være ansvarlig for kvaliteten på det ferdige produktet, men også fullt ut vurdere anvendeligheten av formelen i ulike produksjonsprosesser under eksisterende forhold.


Innleggstid: 19. mars 2024